Tel.: 022 78 38 00
Persoane fizice Persoane juridice
Formular de feedback

Asigurarea Răspunderii Transportatorilor Față de Călători

Activitatea de transportare implică riscul cauzării de prejudicii atât bunurilor transportate, cât și vieții și sănătății pasagerilor transportați. Asigurarea se efectuează în baza prevederilor Legii cu privire la asigurarea obligatorie de răspundere civilă a transportatorilor față de călători Nr. 1533-XII din 25.02.1998 care stipulează că obiectul asigurării îl constituie răspunderea civilă a transportatorilor pentru prejudiciul cauzat vieții, sănătății și bunurilor călătorilor.
Riscurile acoperite:
Conform prevederilor contractului de asigurare a răspunderii civile a transportatorilor, călătorii sunt protejați în limitele stabilite de Lege:

  • În cazul unor leziuni corporale sau a decesului în urma unui accident rutier, suma asigurată se achită în limita prejudiciului real, dar nu poate depăși suma de 10,000 de Dolari SUA;
  • În cazul deteriorării sau distrugerii complete a bunurilor (bagajului) se compensează valoarea lor reală, dar nu mai mult de 1,000 de Dolari SUA.


NOTĂ: Potrivit Legii, prima de asigurare se stabilește în cuantum de până la 1% din suma volumului anual de transportări a pasagerilor transportați. Asigurarea poate fi contractată pe termene de până la 1 an.

Pentru informații:

Secția asigurarea riscurilor financiare și răspunderi
Tel.: (0-22) 78 38 17, 0 760 71 999
E-mail: dm.lareneg@irednupsar