Tel.: 022 78 38 00
Persoane fizice Persoane juridice
Formular de feedback

Noutăți

04 nov 2021

Agricultorii vor avea posibilitatea să asigure nu doar cantitatea recoltei, ci și calitatea

 

Miercuri, 3 octombrie, 2021, Cabinetul de miniștri a aprobat o serie de modificări normative care vizează asigurarea subvenționată în agricultură. Completările efectuate au drept scop protejarea intereselor fermierilor și extinderea posibilităților de asigurare a bunurilor agricole, relatează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

 

Conform noilor prevederi, agricultorii vor avea posibilitatea să asigure nu doar cantitatea recoltei, ci și calitatea acesteia. Completarea este importantă în contextul în care uneori riscul asigurat nu produce pierderi cantitative de recoltă, dar afectează semnificativ calitatea ei – spre exemplu aspectul exterior al producției, ca exemplu în cazul fructelor.

 

De asemenea, a fost aprobată o listă nouă a riscurilor și bunurilor agricole ale căror prime de asigurare se subvenționează din Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural. Bunurile au fost incluse în listă după criterii precum mărimea investițiilor și importanța anumitor culturi sau specii de animale pentru economia națională și securitatea alimentară. Totodată, fiecărui bun agricol îi sunt asociate riscurile specifice acestuia – secetă, inundații, grindină, boli sau patologii ale animalelor și altele. Astfel, în cazul producerii riscului, agricultorii vor fi asigurați financiar și își vor putea desfășura în continuare activitatea.

 

Documentul mai prevede excluderea plafonării subvențiilor pentru contractile de asigurare a bunurilor agricole, precum și a obligativității prezentării adeverinței de la primărie privind existența bunurilor asigurate.

 

 

Sursa: www.moldpres.md

29 oct 2021

Paza bună trece primejdia rea: redu riscul de incendiu acasă!

 

Incendiile se mențin în număr alarmant la noi în țară, în ciuda eforturilor autorităților de a responsabiliza populația. Statisticile arată că incendiile se produc în locuințele private, de cele mai multe ori fiind rezultatul neglijenței, neatenției sau lipsei de informație. Cele mai frecvente cauze de incedii sunt focul deschis, instalațiile electrice improvizate sau cu defecțiuni, fumatul în locuri neadecvate, coșurile de fum defecte/necurățate, jocul copiilor nesupravegheați sau intenții criminale.

 

ACASĂ este locul în care te simți în siguranță și locul în care vrei mereu să revii, oricât de frumos ar fi prin alte părți. Casa este bunul tău cel mai de preț, iar o poliță de asigurare a locuinței te protejează și îți este alături la greu. În cazul producerii unui incident neprevăzut, poți sta mult mai relaxat, știind că nu trebuie să plătești reparațiile din propriul portofel.

 

Dacă încă nu ești sigur de utilitatea protecției prin asigurare pentru casa ta, noi îți prezentăm aici 8 motive care să te determine să îți asiguri locuința:

  1. Ești responsabil și îți protejezi casa, asigurându-te astfel că poți face față cheltuielilor neprevăzute care pot să apară în locuința ta pentru unele reparații;
  2. Locuințele din Republica Moldova sunt expuse la o multitudine de riscuri, în special la dezastre naturale, cutremure și inundații. Incendiul este printre cele mai grave riscuri care afectează locuințele în Republica Moldova;
  3. Fără asigurare, reparațiile sau chiar reconstrucția locuinței tale, vor fi suportate din buzunarul propriu, iar în perioada reparațiilor e mai greu să îți găsești un loc de rezervă unde să stai și să te simți confortabil… ca acasă;
  4. Ai grijă să fie asigurate bunurilor tale din casă (mobilier, aparate electrocasnice etc.), în cazul în care se întâmplă un eveniment neprevăzut care îți pune în pericol bunurile;
  5. Casa reprezintă o investiție serioasă, care trebuie să aibă și o asigurare pe măsură. Cu ajutorul unei asigurări de locuință, te asiguri că faci oricând față cheltuielilor de reparație, fără ca bugetul tău să fie afectat;
  6. Dacă nu ai asigurare, pentru reparații, în cazul unei daune, ar trebui să renunți la micile plăceri ale vieții sau să intri în fondul de economii pentru afacerea visurilor tale sau chiar pentru facultatea copiilor; o asigurare te ferește de aceste neplăceri;
  7. Este util și indicat să fii responsabil și să închei o poliță obligatorie de asigurare a locuinței;
  8. La General Asigurări, ai o gamă variată de produse de asigurare a locuinței, adaptate nevoilor tale.

 

Dacă îți iubești casa și îți dorești să o protejezi de eventualele neplăceri cauzate de evenimente nedorite, asigur-o cu ajutorul nostru.

Poți pleca de acasă liniștit, pentru că General Asigurări are grijă de locuința ta, iar în cazul unui eveniment nefericit, suntem alături de tine pe durata întregului proces și te ajutăm să treci cu bine peste incidentul neplăcut.

 

20 sep 2021

Un început de colaborare cu Sparkassenstiftung

 

 

 

Reprezentanții Companiei ”GENERAL ASIGURĂRI” – Șeful Secției Asigurări în Agricultură Oleg Galbură și Șeful Secției Marketing Vilen Spânu au avut o întrevedere cu reprezentanții Agenției Sparkassenstiftung,

 

 

instituție ce reprezintă Ministerul German pentru Cooperare Economică și dezvoltare (BMZ), în persoana d-lui Wulf Schmieder, aflat într-o misiune de documentare la Chișinău.

Părțile au discutat despre acțiunile prioritare necesare pentru dezvoltarea afacerilor în sectorul agroindustrial din Moldova, prin prisma diminuării impactului negativ al riscurilor climaterice, inclusiv prin asigurările agricole și utilizarea programelor speciale bazate pe date statistice.

 

 

Totodată, o altă latură a activității Companiei Sparkassenstiftung este școlarizarea și educarea economico-financiară a producătorilor agricoli mici și mijlocii.

Compania German Sparkassenstiftung colaborează intens cu ”Climate Risk Services” (CRS), companie de consultanță și dezvoltare de produse britano-olandeză, care elaborează programe bazate pe tehnologii verzi, ajutându-i pe clienți să-și sporească adaptarea producțiilor la schimbările climatice.

Interesul ”GENERAL ASIGURĂRI” în această colaborare ar fi participarea la instruirile comune privind adaptarea producătorilor agricoli la schimbările climatice și în același timp, utilizarea programelor CRS pentru calcule veridice actuariale.

La fel, Agenția Sparkassenstiftung este dispusă să ofere consultanță în implementarea unor proiecte legate de asigurări, care ar permite elaborarea noilor tipuri de asigurare pentru agricultori.

La finalul discuțiilor, participanții și-au exprimat disponibilitatea de a consolida cooperarea și de a identifica priorități comune, care să faciliteze dezvoltarea afacerilor mici și mijlocii în sectorul agroalimentar, inclusiv și prin siguranța oferită de asigurările în agricultură.

06 sep 2021

Călătorește informat și protejat !

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova a actualizat informațiile privind accesul cetățenilor noștri pe teritoriul altor state în contextul pandemiei de COVID-19. Noile condiții au intrat în vigoare din data de 3 septembrie, iar informația actualizată o găsiți aici: https://mfa.gov.md/sites/default/files/03_09_2021_calatoriti_in_siguranta_alerte_de_calatorie_covid-19.pdf .

Conform datelor prezentate, în unele state, moldovenii pot pleca în baza certificatului de vaccinare sau a testului Covid-19 negativ.

Persoanele vaccinate împotriva COVID-19 pot descărca și/sau verifica certificatul de vaccinare pe platformele: https://vaccinare.gov.md/, https://certificate-covid.gov.md/

Potrivit agora.md, cetățenii moldoveni pot călători folosind certificatul național de vaccinare în țările cu recunoaștere reciproca a certificatului, acestea fiind: Ucraina, Ungaria, Georgia, Turcia, Muntenegru, Kazahstan, Turkmenistan, Belarus și Serbia.

De asemenea, moldovenii pot pleca în țările careu au recunoscut unilateral certificatele de vaccinare eliberate de autoritățile Republicii Moldova. Aceste state sunt: Bulgaria, Regatul Spaniei, România, San Marino, Estonia, Grecia, Germania, Lituania, Austria, Croația, Slovacia, Slovenia, Elveția, Finlanda, Bosnia și Herțegovina, Irlanda, Danemarca, Armenia, Franța, Regatul Țărilor de Jos (Olanda), Cehia.

Deținerea certificatului de confirmare al vaccinării COVID – 19 nu exclude sub nici o formă necesitatea deținerii, peste hotarele țării, a unei asigurări medicale pentru calatorii în străinătate General Asigurări. Puteți opta pentru o poliță cu protecție Standard sau o protecție care include și cheltuielile medicale în cazul infectării cu Covid-19, deoarece  anume aceasta vă protejează financiar și vă oferă asistență, la un preț de la doar 0,2 EUR/zi, în caz de:

 • îmbolnăviri neașteptate,
 • accidente,
 • necesitatea repatrierilor medicale sau în cazuri grave – repatrieri post mortem, etc.

Contactele noastre, la care puteți solicita informația despre costuri și protecția oferită de asigurarea medicală pentru călătorii, le găsiți pe: https://general.md/contacts/