Tel.: 022 78 38 00
Persoane fizice Persoane juridice
Formular de feedback

Noutăți

15 apr 2022

Reduceri de Paște 25%

Acasă este locul unde ne simțim ocrotiți și în siguranță, însă uneori, se pot întâmpla lucruri imprevizibile. Pentru asta ai nevoie de o Asigurare de Locuință, care îți va oferi întotdeauna sentimentul de confort.
În perioada 15 aprilie 2022 – 31 mai 2022, pentru toți clienții, care vor încheia contracte de asigurare pentru:
✅Asigurarea Mixtă a locuinței
✅Proprietarul Casei
✅Asigurarea de Accidente a Familiei
Astfel, în cadrul Oficiilor Teritoriale GeneralAsigurări, se va acorda o reducere specială de 25% din prima de asigurare.
‼Vă așteptăm în orice Oficiu Teritorial din Moldova.
📌Pentru mai multe detalii contactează un consultant General Asigurări 👉https://general.md/contacts/
—————–
31 mar 2022

Agricultorii tot mai convinși de importanța asigurărilor

 

Sectorul agricol reprezintă una din ramurile de bază ale economiei Republicii Moldova. O afacere modernă în agricultură nu poate fi concepută fără a fi luate în calcul riscurile, la care este supus sectorul agrar.

 

Acesta este unul foarte vulnerabil la calamitățile naturale. Frecvența acestora este în permanentă creștere. Suntem martori ai schimbărilor climatice care generează înghețuri, inundații, secete, căderi de grindină ș. a. Pierderile cauzate fermierilor se evaluează de la sute de milioane de lei până la miliarde, fapt care afectează nu doar starea financiară a acestora, dar și indicatorii macroeconomici ai țării (mai ales în cazul secetelor excesive).

 

De aceea, asigurarea riscurilor de producție în agricultură, constituie o condiție obligatorie pentru dezvoltarea durabilă a unei activități în acest domeniu, iar asigurarea bunurilor producătorilor agricoli are scopul de a proteja investițiile financiare în cazul producerii calamităților naturale sau altor situații nefaste, fiind destinată în special persoanelor juridice.

 

Mai mult ca atât, protejarea sectorului agricol de calamitățile naturale a fost permanent o preocupare a Guvernului și în special al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, care caută să identifice mecanisme de diminuare a consecințelor negative a acestora.

 

Conform datelor preliminare ale Agenției pentru Intervenție și Plăți în Agricultură (AIPA)  în anul 2021 au fost depuse 463 de cereri de acordare a sprijinului financiar pentru stimularea mecanismului de asigurare a riscurilor în agricultură, în creștere de 5,6 ori comparativ cu numărul cererilor recepționate în anul 2020, informează Mold-street.

 

Potrivit AIPA, în 2021, comparativ cu 2020, suma subvenției solicitată de către companii pentru asigurarea riscurilor în agricultură a fost în creștere de circa 8 ori, constituind 47,4 milioane de lei.

 

Suma subvenției restante constituie 6,1 milioane de lei și urmează a fi alocată din resursele Fondului Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural (FNDAMR) în anul 2022. Prin mecanismul de subvenționare au fost asigurate 2.731 hectare de grâu, 493 de hectare de orz/rapiță, 220 de hectare de sfeclă de zahăr, 7.500 hectare de floarea-soarelui, 276 de hectare de soia, 3.348 de hectare de porumb și 2.381 hectare de plantații multianuale.

 

Totodată, au fost asigurate și animale, acestea sunt: 14.998 de bovine; 552 de suine; 32.167 de ovine; 11.287 de caprine; 97.173 de păsări; 1.228 de iepuri; 533 de familii de albine.

 

Conform numărului de contracte încheiate în anul 2021, compania de Asigurări General Asigurări este lider absolut la capitolul asigurări agricole.

 

Datele AIPA relevă că suprafața culturilor agricole asigurate a crescut în 2021 de circa 5 ori, numărul bovinelor de circa 15 ori, iar a ovinelor de circa 150 de ori.

 

Menționăm că, în anul în anul 2022 la fel ca și în 2021, din FNDAMR statul acoperă 70% din prima de asigurare a bunurilor agricole. Valoarea totală a primelor de asigurate subscrise în anul trecut constituie 67,7 milioane de lei, din care, valoarea subvențiilor solicitate de către companiile de asigurări a fost de 47,4 milioane de lei.

 

Deși s-a atestat o creștere spectaculoasă, cota acestui tip de subvenții în totalul fondului pe măsuri/submăsuri de sprijin a fost, în 2021, de doar 3,52%. În același timp, a fost în creștere de peste șase în raport cu nivelul de 0,63% din 2020.

 

Mijloacele financiare prevăzute pentru Submăsura 1.7A. ”Stimularea mecanismului de asigurare a riscurilor în agricultură”: se utilizează la subvenționarea primelor de asigurare a producătorilor agricoli, în baza contractelor de asigurare a riscurilor de producție în agricultură și în baza Listei riscurilor pentru a căror asigurare se subvenționează și Listei culturilor agricole și a speciilor de animale și păsări a căror asigurare se subvenționează din FNDAMR.

 

Compania de Asigurări General Asigurări este partenerul financiar de nădejde al agricultorilor. Pentru mai multe informații, Vă așteptăm ca împreună cu Secția asigurări în Agricultură, să identificăm cea mai bună soluție, adaptată nevoilor Dvs.

 

Nu ezitați să ne telefonați la numerele de telefon: (022) 78-38-20 sau 068 078 555, 0 783 76 000.

E-mail: dm.lareneg@orga

15 mar 2022

În atenția cetățenilor ucraineni aflați pe teritoriul Republicii Moldova și a persoanelor interesate!

 

Ca urmare a numeroaselor solicitări, informăm deținătorii de autoturisme înmatriculate în străinătate, despre necesitatea de procurare a unei asigurări de răspundere civilă auto, în cazul care nu dețin o asigurare Carte Verde valabilă pentru Republica Moldova și Europa, după cum urmează:

 

– Dacă intenționați să rămâneți în Republica Moldova – este necesar să achiziționați o asigurare RCA (pentru minim 15 zile – maxim 12 luni), în termen de 24 de ore, pentru a avea posibilitatea să circulați pe teritoriul Republicii Moldova. Achiziționarea RCA poate fi făcută la orice filială General Asigurări https://general.md/contacts/.

 

– Dacă automobilul se află doar în tranzit și nu se reține mai mult de 24 ore pe teritoriul Republicii Moldova, asigurarea RCA nu este obligatorie.

 

!!! În același timp este recomandabil să o procurați imediat după trecerea frontierei Republicii Moldova pentru a evita problemele în cazul unor eventuale accidente rutiere.

 

– La traversarea hotarului în Romania, va fi necesar să procurați o poliță de ASIGURARE DE FRONTIERĂ emisă de asigurătorii autorizați români, care este valabilă în toate statele din Spațiul Economic European și în Elveția, pentru un termen de 30 zile. Mai multă informație privind asigurarea de frontieră poate fi vizualizată accesând link-ul baar.ro.

 

Vinieta MD – în conformitate cu prevederile Dispoziției nr.3 din 27.02.2022 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova în pct.25 este stipulat că, prin derogare de la Titlul IX Capitolul 3 al Codului Fiscal nr.1163/1997, persoanele posesoare de autovehicule neînmatriculate în Republica Moldova, care intră pe teritoriul Republicii Moldova sau care îl tranzitează dinspre Ucraina nu sunt subiecții impunerii taxei pentru folosirea drumurilor Republicii Moldova (vinieta), pe perioada stării de urgență https://evinieta.gov.md/.

 

RoVinieta – taxa de drum pentru Romania poate fi procurata la punctele de trecere a frontierei sau accesând  https://www.e-rovinieta.ro/ua/

 

 

До уваги громадян України, котрі перебувають  на території Республіки Молдова та зацікавлених осіб!

 

В результаті численних запитів повідомляємо власників автомобілів, зареєстрованих за кордоном, про необхідність придбання страхування цивільної відповідальності автомобілів, якщо вони не мають дійсної страхівки Зелена Карта для Республіки Молдова та Європи, а саме:

 

– Якщо ви маєте намір залишитися в Республіці Молдова – необхідно придбати страхівку ОСАГО (мінімум 15 днів – максимум 12 місяців), протягом 24 годин, щоб мати можливість подорожувати по території Республіка Молдова. Придбання страхівки можна здійснити в будь-якому відділенні страхової компанії General Asigurari https://general.md/contacts/.

 

– Якщо автомобіль перебуває тільки транзитом і не знаходитиметься більше 24 годин на території Республіки Молдова, автострахування не є обов’язковим.

 

 

!!! При цьому бажано купувати його відразу після перетину кордону Республіки Молдова, щоб уникнути проблем у разі можливих ДТП.

 

– Під час перетину кордону з Румунією, вам необхідно буде придбати поліс Прикордонного страхування, виданий уповноваженими румунськими страховиками, який діятиме в усіх державах Європейської економічної зони та Швейцарії на термін 30 днів. Більше інформації про прикордонне страхування можна переглянути за посиланням www.baar.ro.

 

Vinieta MD – відповідно до положень Постанови № 3 від 27.02.2022 р. пункт 25 Комісії з надзвичайних ситуацій Республіки Молдова, передбачено, що відступаючи від Розділу IX глави 3 Податкового кодексу № 1163 / 1997, власники транспортних засобів, не зареєстрованих в Республіці Молдова, які в’їжджають на територію Республіки Молдова або проїжджають її транзитом з України, не підлягають оподаткуванню за користування дорогами Республіки Молдова (вінєтами), протягом надзвичайного стану https://evinieta.gov.md/.

 

RoVinieta – проїзд для доріг (вінєти) Румунії можна придбати в пунктах пропуску на кордоні або за посиланням https://www.e-rovinieta.ro/ua/