Tel.: 022 78 38 00
Persoane fizice Persoane juridice
Formular de feedback

Noutăți

20 mar 2024

IMPORTANT! Ce trebuie să faceți în cazul unui accident rutier fără victime și cu daune de până la 15 mii de lei, ca să beneficiați de despăgubiri de la companiile de asigurări prin Procedura de constatare amiabilă

 

Șoferii implicați într-un accident rutier minor, adică fără victime și cu daune de până la 15 000 de lei, pot rezolva situația prin procedura de constatare amiabilă, iar în acest caz societățile de asigurări vor acoperi cheltuielile de reparație.

 

Conform datelor furnizate de societățile de asigurare care activează în Republica Moldova, în 8 luni ale anului 2023, din totalul de 5.302 cereri de despăgubire depuse aferente accidentelor documentate prin procedura de constatare amiabilă, cca 15% de cereri au fost completate incorect. Cele mai des întâlnite deficiențe vizează lipsa pozelor sau prezentarea pozelor care nu reflectă complet circumstanțele producerii accidentului rutier.

 

Astfel, pentru a putea beneficia de această procedură, este important să întreprindeți câțiva pași, iar pozele de la locul accidentului sunt esențiale.

În particular, este important ca imaginile să cuprindă:

– Panorama generală a accidentului;

– Plăcile cu numerele de înmatriculare;

– Părțile avariate ale autovehiculelor;

– Urmele de frânare şi de cioburi la fața locului, dacă există.

 

La efectuarea fotografiilor de la locul accidentului, poziția vehiculelor accidentate nu se va schimba. În plus, pozele vor include, după caz, indicatoare și marcaje rutiere de la locul accidentului.

 

Constatarea amiabilă poate fi încheiată numai în condițiile în care:

– dauna să nu depășească 15 000 lei

– în accident au fost implicate numai două vehicule;

– ambele părți sunt de acord să completeze și să semneze formularul special „Constatare amiabilă de accident”;

– nu există persoane vătămate corporal sau decedate;

– nu au fost avariate și alte vehicule/clădiri/bunuri.

 

Recomandări

  1. Păstrați întotdeauna un formular de constatare amiabilă în vehicul, pentru a fi pregătiți în cazul unui accident.
  2. Faceți fotografii ale scenei accidentului și ale daunelor vehiculelor, dacă este posibil.
  3. Nu semnați un formular de constatare amiabilă dacă nu sunteți de acord cu descrierea evenimentelor furnizate de cealaltă parte.

 

Sursa: www.cnpf.md
18 oct 2023

General Asigurări – Conferința de Asigurări din Republica Moldova

 

General Asigurări la data de 17 octombrie, a participat la Ediția 2023 a Conferinței de Asigurări din Republica Moldova, organizată de XPRIMM ce a beneficiat de sprijinul oficial al Biroului Național al Asiguratorilor Auto din Moldova și al CNPF – Comisia Națională a Piețelor Financiare.

 

În cadrul Conferinței de Asigurări a Republicii Moldova, au fost abordate mai multe teme de pe piața de asigurări din Moldova, precum – modernizare a pieței asigurărilor din Moldova, prin alinierea reglementărilor la standardele UE, precum și prin adoptarea noilor tehnologii și progresul pe calea către o piață RCA complet liberalizată.

 

Astfel, în cadrul Conferinței s-a oferit o platformă de dezbatere a principalelor aspecte care vizează activitatea în sectorul de asigurări, brokeraj și cele conexe, cât și soluții optime de rentabilitate a pieței de profil.

 

                   

 

04 oct 2023

General Asigurări lansează Bonul fiscal digital

 

Compania de Asigurări General Asigurări își completează portofoliul de inovații și anunță despre digitalizarea bonului fiscal în toate Oficiile Teritoriale din Moldova.

 

Astfel, toți clienții General Asigurări se vor bucura de cea mai bună experiență și pentru a-i aduce mai aproape de ultimele inovații, cei care vin și fac plăți în oficiile General Asigurări, vor primi bonul fiscal prin SMS sau pe poșta electronică.

 

Exclusiv la General Asigurări – Bon fiscal în format digital

 

Doar la General Asigurări, bonul fiscal este emis de aparatul de casă și este expediat direct clientului printr-un SMS sau email, astfel, poate fi vizualizat ori de câte ori este necesar. Iar clienții care doresc să primească bonul fiscal pe suport de hârtie, îl pot solicita de la consultantul General Asigurări, după efectuarea operațiunii. Bonurile fiscale în format digital și pe suport de hârtie au aceeași valoare juridică și au conformitate fiscală absolută. Conform Deciziei Serviciului Fiscal de Stat nr.27 din 7 iulie 2023 privind includerea modelului echipamentului de casă și de control în Registrul unic al echipamentelor de casă și de control.

 

În premieră pentru țara noastră, General Asigurări este prima companie de asigurări din Republica Moldova care a trecut complet la Bonul fiscal digital, iar, implementarea acestei inițiative stabilește un nou standard în industrie, încurajând o adoptare mai largă a practicilor durabile.

 

Care sunt beneficiile Bonului fiscal digital?

► Oferă acces comod, ușor și sigur a datelor bonului fiscal.

►Este disponibil pe telefon sau alte dispozitive și nu poate fi pierdut, ceea ce înseamnă mai multă flexibilitate și siguranță.

►Asigură confidențialitatea datelor, oferind clienților un mediu de tranzacție sigur și securizat.

►Reduce consumul de hârtie, căci conform statisticilor – 41% din totalul de deșeuri menajere , o constituie hârtia.

►Contribuie la protecția și îmbunătățirea mediului înconjurător.

 

General Asigurări – asigurător responsabil și prietenos mediului

Odată cu lansarea Bonului fiscal digital General Asigurări face un pas important în dezvoltarea unei afaceri prietenoase mediului, prin reducerea consumului de resurse naturale și limitarea emisiilor de carbon, astfel, protejând mediul înconjurător încât noile generații să se bucure de o planetă mai curată și  sănătoasă.

 

Printre cele mai importante acțiuni ale General Asigurări în acest scop al digitalizării: factura fiscală electronică, unele tipuri de asigurări Online, Chat-ul cu clienții General Asigurări    pentru informații și răspunsuri, renunțarea la imprimarea broșurilor, listelor de prețuri și a ghidului utilizatorului pentru mai multe servicii și alte acte care îmbunătățesc experiența clientului.

 

În calitate de lider pe piața de asigurări din Republica Moldova, General Asigurări dorește ca investițiile în transformarea noilor tehnologii în servicii utile și accesibile să plaseze compania General Asigurări printre liderii în inovații.

14 sep 2023

General Asigurări susţine tinerii pasionați de robotică

 

Cu pasiune și determinare, echipa națională de robotică a Republicii Moldova se pregătește pentru renumita competiție – olimpiada mondială de robotică FIRST Global Challenge 2023, unde din peste 165 de țări ale lumii se vor întrece, în perioada 6-10 octombrie în Singapore. Acești tineri talentați nu sunt doar promotorii domeniului STEM, ci și adevărați ambasadori ai Republicii Moldova în ceea ce privește știința și tehnologia.

 

General Asigurări va acorda un suport financiar benevol și imparțial în sumă de 10.000, 00 (zece mii) de lei, ce vor fi utilizați pentru acoperirea cheltuielilor de transport necesare pentru participarea echipei naționale de robotică a Moldovei la olimpiada desfășurată în Singapor. Exprimându-și, astfel, susținerea pentru tineri pasionați de robotică şi câștigători ai concursurilor locale şi naţionale în acest domeniu din Republica Moldova. Echipa este compusă din cinci elevi excepționali, care sunt dedicați nu doar dezvoltării abilităților lor în robotică, ci și promovării cunoștințelor în domeniile STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică) în comunitatea lor. Implicați activ în evenimente educaționale, ei au devenit ambasadori.

Taxa de participare la competiție, 10 mii de dolari, este acoperită de USAID Moldova, Suedia și Marea Britanie, prin Proiectul Tehnologiile Viitorului.

 

Competiția din acest an aduce în prim-plan tema „Hydrogen Horizons” (Orizonturi de Hidrogen). Cu o lume în continuă creștere a cererii de energie, găsirea unor soluții durabile pentru viitor devine o prioritate. Energia regenerabilă, provenită din surse naturale precum soarele, vântul, apa și căldura din interiorul pământului, devine din ce în ce mai importantă. Această temă încurajează echipele FIRST Global să își imagineze și să creeze modalități inovatoare de asigurare a resurselor energetice pentru planeta noastră.

 

În calitate de lider pe piața de asigurări din Republica Moldova, General Asigurări dorește să bucure și să susțină tinerele talente în ceea ce privește știința și tehnologia, astfel încurajează tinerii spre noi realizări de care să se mândrească o ţară întreagă.

Pe parcursul mai multor ani, General Asigurări susține și promovează tinerele talente din Republica Moldova.