Tel.: 022 78 38 00
Persoane fizice Persoane juridice
Formular de feedback

16 iun 2023

Asigurările Carte Verde nu mai sunt valabile pentru Rusia şi Belarus

 

 

Asigurările internaționale auto de tip Cartea Verde încetează a mai fi valabile pe teritoriul Rusiei şi Belarusului din 30 iunie 2023, în urma deciziei Consiliului Birourilor Carte Verde, care a decis excluderea acestor ţări din sistemul Carte Verde, în contextul invaziei în Ucraina.

 

La data de 8 iunie 2023, s-a desfășurat Asambleea Generală a Membrilor COB, în or. Ostend, Belgia, care a decis:

 

             1. De a suspenda calitatea de membru a Biroului „Carte Verde” din Federația Rusă din Sistemul Internațional de Asigurare „Carte Verde”, începând cu data de 30 iunie 2023;

            2. De a suspenda calitatea de membru a Biroului „Carte Verde” din Belarus din Sistemul Internațional de Asigurare „Carte Verde”, începând cu data de 30 iunie 2023.

 

Precizăm că, Poliţa va continua să ofere protecţia obişnuită în toate celelalte ţări ale sistemului Carte Verde, cu excepția Belarusia și a Federației Ruse.

În condițiile actuale, e mult mai puţin probabil ca cineva să se aventureze cu maşina în aceste regiuni, însă cei care o vor face trebuie să știe că pot procura Asigurarea pe Răspundere Civilă Auto la intrarea pe teritoriul acestor țări – Belarusei sau Federația Rusă.