Tel.: 022 78 38 00
Persoane fizice Persoane juridice
Formular de feedback

19 feb 2019

Asigurările în agricultură în atenția Guvernului

La data de 8 februarie 2019, în incinta Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova (MADRM) a avut loc Ședința de consultare pe domeniu asigurărilor în agricultură cu reprezentanții companiilor de asigurări și șefii direcțiilor MADRM. La ședință sau abordat probleme legate de dezvoltarea asigurărilor în agricultură, unde s-au oferit propuneri care urmează a fi implementate pe parcursul anului curent de subvenționare.
Totodată, reprezentantul ”GENERAL ASIGURĂRI”, Oleg Galbură, șeful secției ”Asigurări în agricultură”, în cadrul unui grup de lucru la MADRM a propus un șir de modificări la legislația existentă în domeniul asigurărilor agricole. Părțile au recunoscut importanța și necesitatea acestor modificări.
”Asigurările în agricultură sunt o metodă sigură de protejare a producătorului contra riscurilor, ce stau în fața unei activități eficiente în sectorul agroindustrial. Ne propunem să discutăm despre motivele ce stau la baza neasigurării de către producătorii agricoli, problemele ce stau în fața asiguratorilor, instituțiilor statului, a identifica soluții de depășire a trendului negativ în domeniul asigurărilor agricole și de a contribui la eficientizarea instrumentului de asigurare și creșterea încrederii și beneficiului agricultorilor”, a precizat șeful Direcției politici de producție, procesare și reglementare a calității a produselor de origine vegetală, Vasile Șarban, în cadrul ședinței cu reprezentanții companiilor de asigurări.