Tel.: 022 78 38 00
Persoane fizice Persoane juridice
Formular de feedback

25 feb 2020

Dezastru furtunii din 24 februarie

.

La Anenii Noi, salvatorii au înlăturat o țeavă de ventilare, care a căzut de pe clădirea a unei întreprinderi. Iar la Ungheni, acoperișul unui bloc de locuit cu cinci etaje a fost pur și simplu smuls. Potrivit informațiilor preliminare, în total au fost smulse și deteriorate circa 20 foi de ardezie. Iar la Bălți, vântul a făcut prăpăd.

Peste 50 foi de ardezie au fost smulse de pe acoperișul Colegiului Politehnic, iar zeci de copaci, panouri și fire electrice au fost pur și simplu distruse. din municipiul Bălți. Nici raioanele din sudul țării nu au scăpat neafectate de vânt. Pe rețelele de socializare au apărut imagini cu panouri publicitare, dar și garduri și foi de ardezie distruse.

Iar la Cahul, întreaga construcție metalică a unui panou publicitar a fost pur și simplu doborâtă la pământ. De asemenea, din cauza intensificării vântului, 66 localități din raioanele Criuleni, Cimișlia, Orhei, Telenești, Călărași, Anenii-Noi, Hâncești, Râșcani, Florești, Edineț, Găgăuzia și Chișinău au rămas fără electricitate. Pompierii continua să monitorizeze situația în țară pentru a preveni și a interveni în situații excepționale.

Întrebare, dar câte obiecte au fost asigurate din cele distruse? În jur de 5 % din locuințele persoanelor fizice sunt asigurate la companii de asigurare, iar procentul construcțiilor persoanelor juridice asigurate e și mai mic. Pentru așa cazuri ”General Asigurări” oferă următoarele tipuri de asigurare:

  1. Asigurarea Complexă a Locuinței;
  2. Asigurarea ”Proprietarul casei”;
  3. Asigurarea bunurilor (persoane juridice).

Încheind contractul de asigurare veți avea protejate BUNURILE IMOBILE (la persoane juridice) sau CASA, BUNURILE, RĂSPUNDEREA FAȚĂ DE TERȚE PERSOANE (la persoane fizice), iar la Asigurarea Complexa a Locuinței și de ACCIDENTE ale membrilor familiei. https://general.md/asigurarea-complexa-a-locuintei/

Vă îndemnăm să Vă protejați bunurile printr-un contract de asigurare și să dormiți liniștit pe timp de furtună!

Au fost folosite informații și fotografii din site-ul www.echipa.md