Tel.: 022 78 38 00
Persoane fizice Persoane juridice
Formular de feedback

14 sep 2023

General Asigurări susţine tinerii pasionați de robotică

 

Cu pasiune și determinare, echipa națională de robotică a Republicii Moldova se pregătește pentru renumita competiție – olimpiada mondială de robotică FIRST Global Challenge 2023, unde din peste 165 de țări ale lumii se vor întrece, în perioada 6-10 octombrie în Singapore. Acești tineri talentați nu sunt doar promotorii domeniului STEM, ci și adevărați ambasadori ai Republicii Moldova în ceea ce privește știința și tehnologia.

 

General Asigurări va acorda un suport financiar benevol și imparțial în sumă de 10.000, 00 (zece mii) de lei, ce vor fi utilizați pentru acoperirea cheltuielilor de transport necesare pentru participarea echipei naționale de robotică a Moldovei la olimpiada desfășurată în Singapor. Exprimându-și, astfel, susținerea pentru tineri pasionați de robotică şi câștigători ai concursurilor locale şi naţionale în acest domeniu din Republica Moldova. Echipa este compusă din cinci elevi excepționali, care sunt dedicați nu doar dezvoltării abilităților lor în robotică, ci și promovării cunoștințelor în domeniile STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică) în comunitatea lor. Implicați activ în evenimente educaționale, ei au devenit ambasadori.

Taxa de participare la competiție, 10 mii de dolari, este acoperită de USAID Moldova, Suedia și Marea Britanie, prin Proiectul Tehnologiile Viitorului.

 

Competiția din acest an aduce în prim-plan tema „Hydrogen Horizons” (Orizonturi de Hidrogen). Cu o lume în continuă creștere a cererii de energie, găsirea unor soluții durabile pentru viitor devine o prioritate. Energia regenerabilă, provenită din surse naturale precum soarele, vântul, apa și căldura din interiorul pământului, devine din ce în ce mai importantă. Această temă încurajează echipele FIRST Global să își imagineze și să creeze modalități inovatoare de asigurare a resurselor energetice pentru planeta noastră.

 

În calitate de lider pe piața de asigurări din Republica Moldova, General Asigurări dorește să bucure și să susțină tinerele talente în ceea ce privește știința și tehnologia, astfel încurajează tinerii spre noi realizări de care să se mândrească o ţară întreagă.

Pe parcursul mai multor ani, General Asigurări susține și promovează tinerele talente din Republica Moldova.