Tel.: 022 78 38 00
Persoane fizice Persoane juridice
Formular de feedback

06 aug 2020

Moldovenii care dețin doar pașaport biometric au interdicția de a intra în Italia

 

Citând sursa agora.md, din cauza pandemiei de COVID-19, majoritatea statelor din Uniunea Europeană, dar nu numai, au impus restricții pentru cetățenii altor țări. Ambasada Republicii Moldova în Italia anunță că moldovenii care dețin doar pașaport biometric au interdicția de a intra în Italia. Aceștia nu pot intra în Italia în scopuri turistice, vizite la rude sau prieteni.

 

   

 

Potrivit unei ordonanțe emise de reprezentanții Ambasadei, cetățenii R. Moldova care dețin un permis de ședere pe teritoriul Italiei sau a unei țări membre a UE pot intra în Italia dacă în ultimele 14 zile nu au vizitat sau tranzitat teritoriul statelor cetățenii cărora au interdicția de a intra în Italia, inclusiv și cei din Republica Moldova.

 

De asemenea, moldovenii care dețin cetățenia italiană pot intra în Italia, dacă în ultimele 14 zile nu au vizitat R. Moldova cu condiția de a fi supuși perioadei de carantină de 14 zile.

 

Totodată, cetățenii R. Moldova cu dublă cetățenie română și/sau bulgară pot intra în Italia, dacă în ultimele 14 zile nu au vizitat țările cetățenii statelor cărora au interdicții de intrare, inclusiv Republica Moldova, cu condiția respectării perioadei de carantină de 14 zile.

 

Compania ”GENERAL ASIGURĂRI” Vă recomandă să urmați condițiile legate de pandemie impuse de statele Uniunii Europene (UE), dar totodată vine în ajutor persoanelor care au dreptul să traverseze hotarul cu UE prin oferte bune la încheierea contractelor de Asigurare de cheltuieli medicale peste hotare (Travel) https://general.md/travel/. Pentru țările UE o asigurare Travel va costa de la 0,3€ până la 0,47€ pe zi de persoană în dependență de termenul șederii peste hotare.