Tel.: 022 78 38 00
Persoane fizice Persoane juridice
Formular de feedback

09 mai 2020

Ședință la Ministerul Agriculturii

 

Pe 7 mai, la Chișinău, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM) a organizat o ședință comună cu producătorii agricoli și companiile de asigurări pentru a discuta subiectul asigurărilor în agricultură.

 

Ministrul a salutat participanții la ședință, și a spus că asigurările în agricultură reprezintă un mecanism viabil de lungă durată. A îndemnat participanții la o discuție constrictivă în care să identifice discrepanțele ce împiedică agricultorii să își asigure terenurile agricole. Sa discutat despre pachetele de asigurări, acordarea subvențiilor la primele de asigurare, sprijinul statului, în acest sens.

 

În cadrul ședinței, asupra subiectelor ce țin de cadrul normativ în domeniu, raporturile de asigurare, beneficiarii, etc., s-au expus atât producătorii cât și reprezentanții companiilor de asigurări. Reprezentantul Companiei ”GENERAL ASIGURĂRI” d-nul Oleg GALBURĂ a solicitat ministrului să urgenteze aprobarea noului proiect de lege cu privire la asigurările agricole subvenţionate. Totodată, a dat asigurări că ”GENERAL ASIGURĂRI” este dispusă să conlucreze cu toți producătorii agricoli, și să elaboreze pachete de asigurări ajustate la solicitările acestora.

 

În rezultatul ședinței s-a decis că MADRM va promova proiectul de lege privind asigurarea riscurilor în agricultura și vor fi luate în considerație propunerile expuse în cadrul ședinței. De asemenea, ministerul va examina propunerea producătorilor de a crea un fond mutual de asigurări în agricultură.

 

La final ministrul Ion PERJU a îndemnat companiile de asigurări și producătorii agricoli să examineze în comun pachetele de asigurări astfel încât sa fie atractive și agreate de ambele părți.