Tel.: 022 78 38 00
Persoane fizice Persoane juridice
Formular de feedback

20 sep 2021

Un început de colaborare cu Sparkassenstiftung

 

 

 

Reprezentanții Companiei ”GENERAL ASIGURĂRI” – Șeful Secției Asigurări în Agricultură Oleg Galbură și Șeful Secției Marketing Vilen Spânu au avut o întrevedere cu reprezentanții Agenției Sparkassenstiftung,

 

 

instituție ce reprezintă Ministerul German pentru Cooperare Economică și dezvoltare (BMZ), în persoana d-lui Wulf Schmieder, aflat într-o misiune de documentare la Chișinău.

Părțile au discutat despre acțiunile prioritare necesare pentru dezvoltarea afacerilor în sectorul agroindustrial din Moldova, prin prisma diminuării impactului negativ al riscurilor climaterice, inclusiv prin asigurările agricole și utilizarea programelor speciale bazate pe date statistice.

 

 

Totodată, o altă latură a activității Companiei Sparkassenstiftung este școlarizarea și educarea economico-financiară a producătorilor agricoli mici și mijlocii.

Compania German Sparkassenstiftung colaborează intens cu ”Climate Risk Services” (CRS), companie de consultanță și dezvoltare de produse britano-olandeză, care elaborează programe bazate pe tehnologii verzi, ajutându-i pe clienți să-și sporească adaptarea producțiilor la schimbările climatice.

Interesul ”GENERAL ASIGURĂRI” în această colaborare ar fi participarea la instruirile comune privind adaptarea producătorilor agricoli la schimbările climatice și în același timp, utilizarea programelor CRS pentru calcule veridice actuariale.

La fel, Agenția Sparkassenstiftung este dispusă să ofere consultanță în implementarea unor proiecte legate de asigurări, care ar permite elaborarea noilor tipuri de asigurare pentru agricultori.

La finalul discuțiilor, participanții și-au exprimat disponibilitatea de a consolida cooperarea și de a identifica priorități comune, care să faciliteze dezvoltarea afacerilor mici și mijlocii în sectorul agroalimentar, inclusiv și prin siguranța oferită de asigurările în agricultură.