Tel.: 022 78 38 00
Persoane fizice Persoane juridice
Formular de feedback

27 iul 2020

Zeci de agricultori au ieșit cu tractoarele să protesteze pe traseul național

 

Conform informației emise de agora.md, mai mulți agricultori din raioanele Căușeni și Ștefan-Vodă au ieșit la protest pe traseul național.

Oamenii se declară nemulțumiți de felul în care statul gestionează criza în care s-au pomenit fermierii. În lipsa ploilor, culturile cerealiere de toamnă au fost compromise, iar cele de primăvară au fost distruse de grindină sau se află în stare critică din cauza secetei.

Manifestanții sunt de părere că reprezentanții puterii nu s-au implicat pentru a-i ajuta.

„În toamnă, în această zonă vom avea un efect de domino. Aici agricultura e un domeniu principal. Noi nu suntem magazin, să-l închidem și să revenim peste un an. Aici fiecare zi contează”, a spus un agricultor.

„Chiar dacă nu plouă, noi oricum riscăm și semănăm. Mereu riscăm, ne legăm speranța de fiecare strop de ploaie”, a spus un fermier.

Agriculturii spun că până mâine vor lua o decizie cu privire la activitățile lor ulterioare, în cazul în care nemulțumirile nu le vor fi auzite de autorități.

 

Compania ”GENERAL ASIGURĂRI” vine cu un apel către agricultori:

”Noi susținem oamenii care cresc pâinea de pe masa noastră și ne-am dori ca dumnealor să prospere și să dezvolte economia Moldovei, cu atât mai mult că suntem preponderent un stat agrar.

Observăm, că de la an la an timpul este tot mai instabil și nu întotdeauna prielnic culturilor agricole, manifestându-se prin secetă, căderi de grindină sau înghețuri. De aceea întreprinzătorii agricoli ar trebui să-și protejeze investițiile, luând măsuri de precauție cum ar fi construirea sistemelor de irigare, instalarea plaselor antigrindină, sau să creeze anumite fonduri de rezervă pentru anii nefavorabili.

Ca și orice afacere, cele agricole au nevoie de a fi prognozate și ghidate în baza unor business-planuri bine gândite, iar diminuarea efectelor negative ale calamităților naturale necesită adoptarea unor mecanisme eficiente și de lungă durată.

O metodă absolut accesibilă și eficientă de protejare a viitoarei roade o reprezintă asigurările în agricultură, care permit agricultorilor să-și mențină la un nivel stabil situația financiară a întreprinderilor.

Astfel, în acest sens GENERAL ASIGURĂRI vine cu pachete de asigurare avantajoase pentru agricultori.

Noi suntem cei care ne onorăm permanent obligațiunile contractuale față de Clienții noștri, chiar și în ani dificili precum este anul agricol curent!

Suntem unul din liderii pieței de asigurări din Republica Moldova și la moment deținem cea mai mare rețea de vânzări, iar ca o garanție în plus a stabilității noastre financiare, reasigurăm bunurile agricole la compania de reasigurări de talie mondială ”Swiss Reinsurance Company” din Elveția.

Totodată, Vă reamintim că statul oferă subvenționare la prima de asigurare, în mărime de 50%.

Suntem permanent în serviciul Clienților noștri, cărora le oferim tarife flexibile și bonusuri permanente.

Stimați fermieri, având o asigurare la mână, nu veți fi nevoiți să umblați cu mâna întinsă după ajutor”.